Amérika Kalér

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Gambar satelit kana Amérika Kalér

Amérika Kalér nyaéta hiji buana di hémisfér Marcapada kalér. Di kalérna aya Samudra Arktik, di wétanna aya Samudra Atlantik Kalér, di kidulna aya Laut Karibia, jeung di kulonna aya Samudra Pasifik Kalér. Buana ieu legana kira-kira 24.500.000 km².

Dina Juli 2002, populasina kira-kira leuwih ti 514.600.000 jiwa. Buana ieu mangrupa buana nu panglegana ka-3 sanggeus Asia jeung Afrika, sarta panglobana padumukna sanggeus Asia, Afrika, jeung Eropa.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan



Gnome-globe.svg