Novopangéa

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Novopangéa nyaéta hiji buana super nu jaga kamungkinan bakal aya, ditepikeun ku Roy Livermore, ayeuna di Universitas Cambridge, dina ahir 1990-an, nyebutkeun nutupna Pasifik, ngagabungna Australia jeung Asia wétan, jeung gerakan Antartika ka kalér. Amasia, Novopangéa, jeung Pangaéa Ultima diomongkeun dina buku Supercontinent beunang Ted Nield, jeung digambarkeun di "Pangaea, the comeback" dina majalah New Scientist 20 Oktober 2007.[1]

Novopangéa ditémbongkeun dina séri The Future Is Wild.

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Williams, Caroline; Nield, Ted. "Pangaea, the comeback", NewScientist, 2007-10-20. Disalin 2009-08-28.


Nulis.jpg