Saint-Barthélemy

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Collectivité de Saint-Barthélemy
Saint Barthélemy
Bandéra Saint Barthélemy Lambang Saint Barthélemy
Lagu
La Marseillaise
Saint Barthelemy-CIA WFB Map.png

Location of Saint Barthélemy
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Gustavia
Basa resmi Basa Perancis
Grup étnis  Éropa, Mulatto, Afrika Kulon, Mestizo (Perancis-Asia Wétan)[1]
Pamaréntah Wewengkon depéndensi
 -  Présidén Perancis François Hollande
 -  Préfék Philippe Chopin
 -  Présidén Déwan Téritorial Bruno Magras
 -  Députi Victorin Lurel
 -  Sénator Michel Magras
Koléktivitas peuntas laut Perancis
 -  Jajahan Perancis 1648 
 -  Dituker ka Swédia 1 Juli 1784 
 -  Dijual ka Perancis 16 Maret 1878 
 -  salaku Koléktivitas Peuntas Laut nu kapisah 22 Pébruari 2007 
Aréa
 -  Total 21 km² (teu karéngking)
8,1 mil² 
 -  Cai (%) tiasa teu dipadulikeun
Populasi
 -  Sénsus 2008 8.823[2] 
 -  Kapadetan 354,7 /km² (ka-26)
919,5 /mil²
HDI (2003) - (teu karéngking) (-)
Mata uang Euro () (EUR)
Zona wanci AST (UTC-4)
TLD Internét .bl kasadiakeun tapi teu dipaké, .fr jeung .gp dipaké
Kode telepon +590 (bareng jeung Guadelup sarta Saint Martin)
Bandéra lokal

Saint Barthélemy (Basa Prancis: Saint-Barthélemy, palapalan basa Perancis: [sɛ̃baʁteləmi]; Basa Swédia: Sankt Bartholomeus), resmina Koléktivitas téritorial Saint Barthélemy (Basa Prancis: Collectivité territoriale de Saint-Barthélemy), nyaéta hiji koléktivitas peuntas laut Perancis.[3] Mindeng disingket Saint-Barth atanapi St. Barts (ogé, St. Barth's), padumuk aslina nyebutanna Ouanalao.[4] Koléktivitas ieu mangrupa bagian ti Kapuloan Leeward jeung aya di Karibia beulah kalér-wétan, sarta aya kl. 35 km tenggaraeun Sint Maarten/Saint Martin, jeung kaléreun St Kitts. Puérto Riko aya 240 km kuloneunnana.[5]

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Catetan jeung Réferénsi[édit | sunting sumber]

  1. World factbook Saint Barthelemy
  2. (Basa Perancis) INSEE. "Les populations légales 2008 entrent en vigueur le 1er janvier 2011.". Diakses pada 16 Januari 2010. 
  3. "The World Fact Book". Government. CIA Fact Book. Diakses pada 8 Januari 2011. 
  4. R. P. Raymond BRETON. Dictionnaire caraïbe-françois, Auxerre, Chez Gilles Bouquet, 1665.
  5. "The World Fact Book". Geography. CIA Fact Book. Diakses pada 8 Januari 2011. 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Saint-Barthélemy di Wikivoyage

Koordinat: 17°54′N 62°50′W / 17.900°N 62.833°W / 17.900; -62.833

Citakan:Swedish colonies


Countries.png