Mélilya

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Mélilya
Melilya
Kota Otonom
Kota Otonom Mélilya
Ciudad Autónoma de Melilla
Palabuan Mélilya
Palabuan Mélilya
Bandéra Mélilya
Flag
Coat-of-arms of Melilla
Coat of arms
Lokasi Mélilya dina Spanyol
Lokasi Mélilya dina Spanyol
Koordinat: 35°18′N 2°57′W / 35.300°N 2.950°W / 35.300; -2.950Koordinat: 35°18′N 2°57′W / 35.300°N 2.950°W / 35.300; -2.950
Nagara Spanyol
Ibu kota Mélilya
Government
 • Présidén Walikota Juan José Imbroda Ortíz
Aréa(0,00244% ti Spanyol)
 • Total 12.3 km2 (4.7 sq mi)
Area rank ka-19
Populasi (2009)
 • Total 73.460
 • Rank ka-19
 • Dénsitas 6,000/km2 (15,000/sq mi)
 • Persén 0.16% ti Spanyol
Demonym melillan
ISO 3166-2 ES-ML
Basa resmi Basa Spanyol
Statuta Otonomi 14 Maret 1995
Parlemén Cortes Generales
Wakil di Kongrés 1
Sénat 2
Website www.melilla.es

Mélilya (palapalan Spanyol: [meˈliʎa]) nyaéta hiji kota otonom Spanyol jeung hiji éksklave di basisir kalér Maroko. Mélilya, jeung éksklave Spanyol Céuta, mangrupakeun wewengkon Spanyol nu aya di daratan utama Afrika. Mélilya baheulana mangrupa bagain ti propinsi Málaga saméméh 14 Maret 1995, basa Statuta Otonomina dipasihan.

Subdivisi[édit | sunting sumber]

Hiji jalan di dayeuh kolot Mélilya

Mélilya dibagi kana 8 barrio:[1]

  1. Barrio de Medina Sidonia
  2. Barrio del Real
  3. Barrio de la Victoria
  4. Barrio de los Héroes de España
  5. Barrio del General Gómez Jordana
  6. Barrio del Príncipe de Asturias
  7. Barrio del Carmen
  8. Barrio de La Paz

Iklim[édit | sunting sumber]

Data iklim pikeun Mélilya
Bulan Jan Péb Mar Apr Méi Jun Jul Ags Sép Okt Nop Dés Taun
Rarata pangluhurna °C (°F) 16
(61)
16
(61)
17
(63)
20
(68)
25
(77)
27
(81)
29
(84)
29
(84)
25
(77)
23
(73)
20
(68)
17
(63)
23
(73)
Per poé °C (°F) 13
(55)
13
(55)
15
(59)
16
(61)
18
(64)
22
(72)
24
(75)
25
(77)
23
(73)
20
(68)
17
(63)
15
(59)
18
(64)
Rarata panghandapna °C (°F) 10
(50)
11
(52)
12
(54)
13
(55)
15
(59)
18
(64)
21
(70)
22
(72)
21
(70)
17
(63)
13
(55)
11
(52)
15
(59)
Rarata poé présipitasi 8 9 9 7 6 3 1 2 3 7 7 8 70
Sumber: Weatherbase[2]

Transportasi[édit | sunting sumber]

Munara suar di Mélilya

Mélilya kahubung jeung Málaga, Madrid, Granada, sarta Almería ku udara ogé jeung Málaga sarta Almería ku féri. Air Nostrum ngapung ti Bandar Udara Mélilya ka Almeria, Granada, Valencia, jeung Madrid. Ándalus Líneas Aéreas bakal ngapung ti Mélilya ka Palma de Mallorca, Barcelona, Málaga, jeung Girona.

Hubungan internasional[édit | sunting sumber]

Red right arrow.svg
 Artikel utama: Daptar kota kembar di Spanyol.

Kota kembar[édit | sunting sumber]

Mélilya dikemabrkeun jeung:

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:Phoenician cities and colonies navbox Citakan:Administrative divisions of Spain Citakan:Autonomous Community capitals of Spain


Countries.png