Madeira

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Lokasi kapuloan Madeira
Pasebaran pulo-pulo ti kapuloan (teu kaasup Kapuloan Savage)

Madeira mangrupakeun hiji kapuloan Portugis nu aya di antara 32°22.3′N 16°16.5′W / 32.3717°N 16.2750°W / 32.3717; -16.2750 jeung 33°7.8′N 17°16.65′W / 33.1300°N 17.27750°W / 33.1300; -17.27750, kirang ti 400 km kaléreun Tenerife, Kapuloan Canary, di bagian kalér Samudra Atlantik, sarta mangrupakeun bagian pangluarna ti Uni Eropa.[1] Kapuloan ieu diwangun ti hiji bagian mayor ti dua Daérah otonom di Portugal (nu lian nya éta Asores aya di kalér-kuloneun), nu ngawengku kapuloan Madeira, Pulo Porto Santo, jeung Desertas, diadministrasi babarengan jeung kapuloan nu kapisah, Kapuloan Savage.

Réferénsi[édit | sunting sumber]

  1. "EUROPA - Glossary - Outermost regions". Europa.eu. 17 Juli 2008. Diakses pada 30 Juli 2010. 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]



Countries.png