Madeira

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Lokasi kapuloan Madeira
Pasebaran pulo-pulo ti kapuloan (teu kaasup Kapuloan Savage)
Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Madeira mangrupakeun hiji kapuloan Portugis nu aya di antara 32°22.3′N 16°16.5′W / 32.3717, -16.275 jeung 33°7.8′N 17°16.65′W / 33.13, -17.2775, kirang ti 400 km kaléreun Tenerife, Kapuloan Canary, di bagian kalér Samudra Atlantik, sarta mangrupakeun bagian pangluarna ti Uni Eropa.[1] Kapuloan ieu diwangun ti hiji bagian mayor ti dua Daérah otonom di Portugal (nu lian nya éta Asores aya di kalér-kuloneun), nu ngawengku kapuloan Madeira, Pulo Porto Santo, jeung Desertas, diadministrasi babarengan jeung kapuloan nu kapisah, Kapuloan Savage.

Réferénsi[édit | sunting sumber]

  1. "EUROPA - Glossary - Outermost regions". Europa.eu. 17 Juli 2008. Diakses pada 30 Juli 2010. 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]



Countries.png