Wales

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Cymru
Wales
Bandéra Wales
Motto
Cymru am byth
(Wales Salilana)
Lagu
Hen Wlad Fy Nhadau
(Taneuh Pun Bapa)
Location of Wales
Ibu kota Cardiff (Caerdydd)
51°29′N 3°11′W
Kota panggedéna ibu kota
Basa resmi Welsh, English
Démonim Welsh (Cymry)
Pamaréntah
 -  Raja/Ratu Elizabéth II
 -  Menteri Kahiji Carwyn Jones
 -  Perdana Menteri Britania Raya David Cameron
 -  Sekretaris Nagara (di pamaréntah Britania Raya) Cheryl Gillan
Unifikasi
 -  ku Gruffydd ap Llywelyn 1057 
Populasi
 -  Perkiraan  mid 2010 3,006,400 
 -  Sénsus 2001 2,903,085 
GDP (PPP) Perkiraan 2006 (for national statistics)
 -  Total US$85.4 billion 
 -  Per kapita US$30,546 
Mata uang Pound sterling (GBP)
Zona wanci GMT (UTC0)
 -  Usum panas (DST) BST (UTC+1)
TLD Internét .uk [1]
Kode telepon +44
Patron saint Saint David, Dewi Sant

Wales atawa Cymru mangrupakeun hiji nagara bagian Britania Raya.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Réferénsi[édit | sunting sumber]

  1. Also .eu, as part of the European Union. ISO 3166-1 is GB, but .gb is unused.

Tumbu luar[édit | sunting sumber]

Gnome-globe.svg