Malta

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Repubblika ta' Malta
Republic of Malta
Bandéra Malta Lambang Malta
Motto
Virtute et Constantia
(Latin: "Moral jeung Kateguhan")
Lagu
L-Innu Malti
Location of Malta
Ibu kota Valletta
Kota panggedéna Birkirkara
Basa resmi Malta, Inggris
Pamaréntah Sistem Parlemén
 -  Présidén George Abela
 -  Perdana Menteri Lawrence Gonzi
Kamerdékaan
 -  Ti Britania Raya 21 Séptémber 1964 
Aréa
 -  Total 316 km² (184)
 mil² 
 -  Cai (%) tiasa teu dipadulikeun
Populasi
 -  Perkiraan  2006 404.039 (165)
 -  Kapadetan 1.261 /km² (4)
 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2005
 -  Total US$7,57 miliar (144)
 -  Per kapita US$19.302 (37)
Mata uang Euro (EUR)
Zona wanci (UTC+1)
 -  Usum panas (DST)  (UTC+2)
TLD Internét .mt
Kode telepon +356

Républik Malta mangrupakeun hiji nagara kapuloan di Éropa Kidul. Malta kawangun ti lima pulo, tilu di antarana dicicingan, di tengah-tengah Laut Tengah. Lokasina nu stratégis geus nyababkan Malta dijajah ku raloba pangawasa dina loba abad-abad. Malta katelah salaku tujuan pariwisata hususna ka urang Éropa. Ti 1993, Malta kabagi kana 68 déwan kota (local council).

Babagian Wewengkon[édit | sunting sumber]

Ti taun 1993, Malta dibagi kana 68 déwan kota nya éta:


Tempo ogé[édit | sunting sumber]


Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Malta di Wikivoyage







Countries.png