Saint Héléna, Ascension, jeung Tristan da Cunha

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Saint Helena, Ascension and Tristan da Cunha
Saint Héléna, Ascension, jeung Tristan da Cunha
Bandéra Saint Héléna, Ascension, jeung Tristan da Cunha Lambang Saint Héléna, Ascension, jeung Tristan da Cunha
Motto

"Loyal and Unshakeable" (St. Héléna)
"Our faith is our strength" (Tristan da Cunha)
Lagu
"God Save the Queen"
Location of Saint Héléna, Ascension, jeung Tristan da Cunha
Ibu kota Jamestown
15°56′S 5°43′W
Basa resmi Basa Inggris
Pamaréntah Téritori peuntas laut Britania
 -  Raja/Ratus Elizabeth II
 -  Gubernur Mark Andrew Capes
 -  Administrator Pulo Ascension Ross Denny
 -  Administrator Tristan da Cunha Sean Burns
Wewengkon depéndensi Britania Raya
 -  Piagam St. Héléna 1657 
 -  Kakawasaan EIC réngsé 22 April 1834[1] 
 -  Ascension ditambahkeun 12 Séptémber 1922 
 -  Tristan da Cunha ditambahkeun 12 Januari 1938 
 -  Konstitusi nu ayeuna 1 Séptémber 2009 
Aréa
 -  Total 420 km² 
162 mil² 
Populasi
 -  Sénsus 2008 5.661 (ka-219)
 -  Kapadetan 13,4 /km² 
? /mil²
Mata uang Pound Saint Héléna
(Pound sterling di Tristan da Cunha) (SHP)
Zona wanci GMT (UTC+0)
TLD Internét .sh jeung .ac
Kode telepon +290
247 (di Ascension)

Saint Héléna, Ascension, jeung Tristan da Cunha (Basa Inggris: Saint Helena, Ascension and Tristan da Cunha)[2] nyaéta hiji téritori peuntas laut Britania nu ngawengku grup kapuloan Saint Héléna, Pulo Ascension, jeung Tristan da Cunha. Wewengkon ieu baheulana kawanoh salaku Saint Héléna jeung Depéndensi nepi ka 1 Séptémber 2009, basa konstitusi nu anyar dipaké, méré 3 pulo éta status nu sarua.[3]

Babagian administratif[édit | sunting sumber]

Administratifna (jeung géografisna), wewengkon ieu dibagi kana 3 bagian, masing-masing diparéntah ku hiji déwan. gubernur ngaluluguan di Déwan Législatif St. Héléna, samentawis anjeunna diwakilkeun ku hiji Administrator masing-masing hiji di Ascension jeung Tristan da Cunha, ngaluluguan Déwan Pulo.

Administratif
Aréa
Aréa
km2
Aréa
mil2
Populasi Puseur administratif Kode ISO
alpa-2
Kode ISO
alpa-3
Citakan:Country data Saint Helena Saint Héléna 122 47 4,255 Jamestown SH SHN
Britania Raya Pulo Ascension 91 35 1,122 Georgetown AC ASC
Citakan:Country data Tristan da Cunha Tristan da Cunha 207 80 284 Edinburgh of the Seven Seas TA TAA
Total 420 162 5,661 Jamestown SH SHN

Pulo St. Héléna teras dibagi kana 8 distrik.[4]

Peta[édit | sunting sumber]

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. The St Helena, Ascension and Tristan da Cunha Constitution Order 2009 "...the transfer of rule of the island to His Majesty’s Government on 22 April 1834 under the Government of India Act 1833, now called the Saint Helena Act 1833" (Schedule Preamble)
  2. "The St Helena, Ascension and Tristan da Cunha Constitution Order 2009, see "EXPLANATORY NOTE"". 
  3. The St Helena, Ascension and Tristan da Cunha Constitution Order 2009 The Constitution (in the Schedule to the Order)
  4. GeoHive St Helena

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Countries.png