Sokotra

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sokotra
Native name: سُقُطْرَى
Suquṭra

Témbongan Landsat kana Sokotra
Géografi
Lokasi Samudra Hindia
Koordinat 12°30′36″N 53°55′12″E / 12.51, 53.92Koordinat: 12°30′36″N 53°55′12″E / 12.51, 53.92
Kapuloan/arsipélago Kapuloan Sokotra
Jumlah pulo 4
Pulo utama Sokotra, Abd al Kuri, Samhah, Darsah
Lega 3.796 km² (1.465,6 mil²)
Titik pangluhurna 1.503 m (4.931 ft)
Titik pangluhurna hiji titik di Pagunungan Haghier
Nagara
Yaman
Kagubernuran Hadramaut
Distrik Hadibu (wétan)
Qulansiyah wa 'Abd-al-Kūrī (kulon)
Démografi
Populasi 42.842 (as of sénsus 2004)
Kapadetan 11.3 /km² (29,3 /mil²)
Grup étnis utamana Arab; tapi ogé Afro-Arab, Asia Kidul, Somali, jeung Éropa
Additional information
Citakan:Designation list

Sokotra (Basa Arab: سُقُطْرَىSuquṭra), atawa Soqotra, nyaéta hiji kapuloan nu ngawengkun 4 pulo di Samudra Hindia. Pulo nu panggedéna, ogé disebut Sokotra, kira-kira 95% ti lega daratan kapuloan. Kapuloan ieu aya di kira-kira 240 kilométers (150 mi) wétaneun Tanduk Afrika jeung 380 kilométers (240 mi) kiduleun Samenanjung Arab.[1]

Galeri[édit | sunting sumber]

Catetan[édit | sunting sumber]

  1. "Socotra islands scenery in Yemen". en.youth.cn. 25 April 2008. 


Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Citakan:Portuguese overseas empire


Countries.png