Sint Maarten

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sint Maarten
Bandéra Sint Maarten Lambang Sint Maarten
Motto
Semper pro grediens
Lagu
O Sweet Saint Martin's Land
Location of Sint Maarten
Location of Sint Maarten
Ibu kota Philipsburg
18°01′N 63°03′W
Kota panggedéna Lower Prince's Quarter
Basa resmi Basa Walanda, Basa Inggris[1]
Pamaréntah Monarki konstitusional
 -  Raja/Ratu Ratu Beatrix
 -  Gubernur Eugene Holiday
 -  Perdana Mentri Sarah Wescot-Williams
Otonomi dina Karajaan Walanda 
 -  Kaping 10 Oktober 2010 
Aréa
 -  Total 34 km² (_)
13,1 mil² 
 -  Cai (%) tiasas teu dipadulikeun
Populasi
 -  Perkiraan  2010 37.429 (_)
 -  Sénsus 2001 30.594 
 -  Kapadetan 1100 /km² (_)
? /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2003
 -  Total $ 400 yuta (_)
 -  Per kapita $ 11.400 (2003 est.) (_)
Mata uang Guilder Antillen Walanda (ANG)
Zona wanci (UTC-4)
TLD Internét .an pikeun dijieun; .sx disadiakeun tapi can dipaké
Kode telepon +1 721[2]

Sint Maarten (palapalan Walanda: [sɪnt ˈmaːrtə(n)]) nyaéta hiji nagara konstituén Karajaan Walanda. Wewengkon ieu ngawengku bagian kidul ti pulo Saint Martin, nu kalérna nyaéta koléktivitas peuntas laut Perancis, Saint-Martin. Ibu kotana nyaéta Philipsburg.

Saméméh 10 Oktober 2010, Sint Maarten kawanoh salaku Téritori Pulo Sint Maarten (Basa Inggris: Island Territory of Sint Maarten, Basa Walanda: Eilandgebied Sint Maarten), jeung mangrupa 1 ti 5 téritori pulo (Eilandgebieden) nu ngawangun Antillen Walanda.

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Catetan jeung réferénsi[édit | sunting sumber]

  1. Dumasar kana Pasal 1 ayat 2. Konstitusi Sint Maarten: "Basa resmina nyaéta Basa Walanda jeung Basa Inggris"
  2. Sint Maarten gabung ka Rancangan Panomeran Amérika Kalér dina 30 Séptémber 2011; wewengkon ieu saméméhna migunakeun +599 bareng Kuraso jeung Walanda Karibia."PL-423: Updated Information - Introduction of NPA 721 (Sint Maarten)". North American Numbering Plan Administration. 27 Juli 2011. Diakses pada 29 Juli 2011. 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan
Organisasi
Universitas
Pelesir

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Sint Maarten di Wikivoyage

Warta jeung opini
Géografi lokal

Citakan:Island territories of the Netherlands Antilles

Kaanggotaan internasional jeung Sajarah

Citakan:Dutch colonies Citakan:English official language clickable map


Countries.png