Bonére

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Keur guna lian ti Bonére, tempo Bonére (disambiguasi).
Boneiru
Bonére
Bandéra Bonére Lambang Bonére
Lagu
"Tera di Solo y suave biento"
Location of Bonére
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Kralendijk
12°15′N 68°28′W
Basa resmi Basa Walanda, Papiamentu[1]
Pamaréntah Tingali Pulitik Walanda
 -  Gubernur Létnan Glenn Thodé
Monarki konstitusional Bagian ti Walanda 
Aréa
 -  Total 294 km² 
113 mil² 
Populasi
 -  Sénsus 2010 15.800 
 -  Kapadetan 49 /km² (karéngking salaku bagian ti A. W.)
99 /mil²
Mata uang Dolar AS (USD)
Zona wanci -4 (UTC-4)
TLD Internét .an,[2] .nl
Kode telepon +599
1 Portal Karibia

Bonére (Basa Walanda: Bonaire, Papiamentu: Boneiru) nyaéta hiji munisipalitas husus (resmina badan umum) ti Walanda,[3] nu ngawengku pulo Karibia, Bonére, sarta islét nu teu didumukan, Klein Bonére. Bareng jeung Aruba sarta Curaçao, Bonére ngawangun kelompok nu disebut kapuloan ABC dina Antillen Leeward, rantéy kapuloan kidul ti Antillen Leutik. Bonaire baheula bagian ti Antillen Walanda nepi ka pameupeusannana dina 10 Oktober 2010,[4] basa Bonére (kaasup Klein Bonére) jadi munisipalitas husus dina nagara Walanda.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Papiamentu bisa dipaké dina hubungan jeung pamaréntah
    "Invoeringswet openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba" (dalam bahasa Dutch). wetten.nl. Diakses pada 1 Januari 2011. 
  2. Domain pikeun Antillen Walanda masih aktip sanggues pameupeusannana. Kode ISO 3166-1 alpha-2, BQ, dibentuk pikeun "Bonére, Sint Eustatius, Saba". ("ISO 3166-1 decoding table". International Organization for Standardization. Diakses pada 17 Désémber 2010. ) Hiji ccTLD Internét can dibentuk ku IANA, jeung teu kawanoh upami badé dibuka pikeun pandaptaran.
  3. (Basa Walanda) "Wet openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba
    (Law on the public bodies of Bonaire, Sint Eustatius and Saba)"
    . Pamaréntah Walanda. Diakses pada 14 Oktober 2010.
     
  4. "Antillen opgeheven". NOS Nieuws. 18 Nopémber 2009. Diakses pada 10 Oktober 2010. 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Pamaréntah
Informasi pulo

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Bonére di Wikivoyage

Alam
Warta
WebCams

Koordinat: 12°10′N 68°14′W / 12.16°N 68.23°W / 12.16; -68.23Citakan:Island territories of the Netherlands Antilles


Countries.png