Géorgia Kidul jeung Kapuloan Sandwich Kidul

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
South Georgia and the South Sandwich Islands
Géorgia Kidul jeung Kapuloan Sandwich Kidul
Bandéra Géorgia Kidul jeung Kapuloan Sandwich Kidul Lambang Géorgia Kidul jeung Kapuloan Sandwich Kidul
Motto
"Leo Terram Propriam Protegat"  (Latin)
"Let the Lion protect his own land"
atawa "May the Lion protect his own land"
Lagu
"God Save the Queen"
Location of Géorgia Kidul jeung Kapuloan Sandwich Kidul
Peta wewengkon
Ibu kota Titik Raja Edward (Grytviken)
54°17′S 36°30′W
Basa resmi Basa Inggris
Pamaréntah Téritori Peuntas Laut Britania
 -  Raja/Ratu Elizabeth II
 -  Komisionér Nigel Haywood
Aréa
 -  Total 3.903 km² 
1.507 mil² 
Populasi
 -  Perkiraan  2006 30 
 -  Kapadetan 0,005 /km² (t/s)
0,013 /mil²
Mata uang Pound sterling (GBP)
Zona wanci (UTC-2)
TLD Internét .gs
Glasier jeung koloni pinguin di Géorgia Kidul
South Georgia Island
Pulo Géorgia Kidul

Géorgia Kidul tengah: Teluk Cumberland; Samenanjung Thatcher jeung Teluk Raja Edward (Grytviken); Pagunungan Allardyce jeung puncang Gn. Paget (gambar ti NASA)
Géografi
Lokasi Antartik
Titik pangluhurna 2.934 m (9.626 ft)
Titik pangluhurna Gn Paget
Nagara
Géorgia Kidul jeung Kapuloan Sandwich Kidul
Démografi
Populasi 30 (as of 2006)
Grup étnis Britania

Géorgia Kidul jeung Kapuloan Sandwich Kidul (Basa Inggris: South Georgia and the South Sandwich Islands, SGSSI) nyaéta hiji téritori peuntas laut Britania jeung téritori peuntas laut ti Uni Éropa di Samudra Atlantik beulah kidul. Géorgia Kidul panjangna 1.674 kilométers (1,040 mi) sarta lébarna 14 to 37 km (Citakan:Convert/Dual/prnd)[1]. Kapuloan Sandwich Kidul aya kira-kira 520 kilométers (320 mi) tenggaraeun Géorgia Kidul.[1] Total aréa daratan ti wewengkon ieu nyaéta 3.903 km²s (1,507 mil²).[2]

Taya populasi pribumi di kapuloan ieu; padumuk kiwari nyaéra Pagawé Pamaréntahan Britania, Députi Pupuhu Kantor Pos, élmuwan, jeung pagawé bantuan ti Survéy Antartika Britania nu ngurus markas kaélmuan di Pulo Manuk jeung di ibu kota, Titik Raja Edward, ogé sadaya pagawé musieum di Grytviken.

Britania Raya ngaklaim kadaulatan kana Géorgia Kidul dina 1775 jeung Kapuloan Sandwich Kidul dina 1908. Dina 1908, Britania Raya nganéksasi Géorgia Kidul jeung Kapuloan Sandwich Kidul. Téritori "Géorgia Kidul jeung Kapuloan Sandwich Kidul" (Basa Inggris: South Georgia and the South Sandwich Islands) diwangun dina 1985; saméméhna, diparéntah salaku bagian ti Depéndensi Kapuloan Falkland. Argéntina ngaklaim Géorgia Kidul dina 1927 jeung ngaklaim Kapuloan Sandwich Kidul dina 1938.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Catetan[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  • George Forster, A Voyage Round the World in His Britannic Majesty's Sloop Resolution Commanded by Capt. James Cook, during the Years 1772, 3, 4 and 5 (2 vols.) , London, 1777.
  • R.K. Headland, The Island of South Georgia, Cambridge University Press, 1984. ISBN 0 521 25274 1

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan South Georgia and the South Sandwich Islands ku jalan nyungsi proyék sawargina Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity
Pamaréntah
Informasi umum
Nu lian

Citakan:Kml

Géografi lokal

Citakan:SGSSI

Citakan:Peri-Antarctic countries and overseas territories


Countries.png