Céuta

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Keur guna lian ti Céuta, tempo Céuta (disambiguasi).
Kota Otonom Céuta
Ciudad Autónoma de Ceuta
—  Kota otonom  —
Céuta, ditempo ti munara Isabel II, deukeut wates jeung Maroko

Bandéra

Lambang
Lokasi Kota Otonom Céuta
Koordinat: 35°53′18″N 5°18′56″W / 35.88833°N 5.31556°W / 35.88833; -5.31556Koordinat: 35°53′18″N 5°18′56″W / 35.88833°N 5.31556°W / 35.88833; -5.31556
Nagara Spanyol
Kota otonom Céuta
Kahiji didumukan Abad ka-5 SM
Dibéré ka Spanyol 1 Januari 1668
Status otonom 14 Maret 1995
Ahir kakawasaan Muslim 14 Agustus 1415
Pawangun Kartago
Pamaréntahan
 - Rupa Kota otonom
 - Institusi Palacio Municipal o Asamblea
 - Walikota Juan Jesús Vivas Lara
Aréa
 - Total 18,5 km2
 - Daratan 18,5 km2
Kaluhuran 10 m (33 ft)
Kaluhuran pangluhurna[1] 349 m (1.145 ft)
Populasi (2000)[2]
 - Total 75,241
 - Pakiraan (2009) 78,674
 Kapadetan 4.067,1/km²
Démonim Ceutan
Zona wanci Madrid (UTC+1)
 - Musim panas (DST) Madrid (UTC+2)
ISO 3166-2 ES-CE
Kode pos 51001 Ceuta
Basa resmi Basa Spanyol
Parlemén Cortes Generales
Wakil di Kongrés 1 (ti 350)
Wakil di Sénat 2 (ti 264)
Situs web www.ceuta.es

Céuta (palapalan Spanyol: [ˈθeuta]) nyaéta hiji kota otonom Spanyol jeung hiji éksklave nu aya di basisir kalér Afrika Kalér dilingkung ku Maroko jeung Laut Tengah, kapisah ti samenanjung Iberia ku Selat Gibraltar. Céuta jeung éksklave Spanyol lianna Melilla manrupakeun téritori Spanyol nu aya di daratan utama Afrika. Céuta baheulana mangrupakeun bagian ti propinsi Cadiz saméméh 14 Maret 1995, basa Statuta Otonomi kota ieu dipasihan.

Garéja[édit | sunting sumber]

Hiji pura di Céuta
Hiji masjid di Céuta
  • Parroquia De Santa Maria De Los Remedios
  • Comunidad Israelita De Ceuta
  • Parroquia De San Francisco
  • Santa Iglesia Catedral
  • Parroquia Santa Maria De Africa — Casa Parroquial
  • Vicaria General Del Obispado De Ceuta
  • Parroquia Santa Teresa De Jesus De Ceuta

Sakola[édit | sunting sumber]

  • Colegio Público José Ortega y Gasset
  • Instituto de Educación Secundaria Siete Colinas
  • Centro de Educación Infantil y Primaria Andrés Manjón
  • Centro de Educación Infantil y Primaria Lope De Vega
  • Centro de Educación Infantil Globitos
  • Instituto de Educación Secundaria Puertas del Campo
  • Colegio Sta. María Micaela
  • Instituto de Educación Secundaria Almina
  • Centro de Educación Infantil y Primaria Maestro José Acosta
  • Colegio Severo Ochoa
  • Centro de Educación Infantil y Primaria Santiago Ramón y Cajal
  • Centro de Educación Infantil y Primaria Juan Carlos I

Kota kembar[édit | sunting sumber]

Céuta dikembarkeun jeung:

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:Administrative divisions of Spain Citakan:Autonomous Community capitals of Spain Citakan:Portuguese overseas empire Citakan:History of Africa


Countries.png