Wanci Usum Panas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
DaylightSaving-World-Subdivisions.png

Wanci Usum Panas, di Amérika Kalér katelah ogé minangka Daylight Saving Time (DST), nyaéta sistim nu dimaksudkeun keur "nyimpen cahya beurang" dina usum panas. Ku sabab kitu di Eropa mah sistim ieu teh katelahna "Wanci Usum Panas". Wanci resmi dimajukeun (biasana) saejam leuwih tiheula batan zona wanci nu resmi, diberlakukeunnana salila usum semi jeung usum panas. Hal ieu dimaksudkeun pikeun leuwih nyocogkeun jam nalika poé caang kénéh jeung jam kagiatan gawé jeung sakola. DST biasana dipaké di wewengkon nu hawana sedeng, alatan gedena perbedaan antara mangsa poé caang jeung poék sapanjang usum di wewengkon-wewengkon kasebut.

Buku[édit | sunting sumber]

Tumbu luar[édit | sunting sumber]