Slovakia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Slovenská republika
Républik Slovakia
Bandéra Slovakia Lambang Slovakia
Lagu
Nad Tatrou sa blýska
"Guludug di Luhureun Tatras"


Location of Slovakia
Lokasi  Slovakia  (héjo kolot)

– di buana Éropa  (héjo & kulawu kolot)
– di Uni Éropa  (héjo)  —  [Legenda]

Ibu kota Bratislava
48°09′N 17°07′E
Kota panggedéna ibu kota
Basa resmi Slovak
Grup étnis (2001) 85.8% Slovak,
9.7% Hungar,
1.7% Rom,
2.8% nu lian jeung teu kaspésifikasi
Démonim Slovak
Pamaréntah Républik parleménter
 -  Présidén Andrej Kiska
 -  Perdana Mentri Robert Fico
Kamerdékaan
 -  ti Austria-Hungaria
salaku Cékoslovakia
28 Oktober 1918 
 -  ti Cékoslovakia 1 Januari 19931 
Asup ka
 Uni Éropa
1 Méi 2004
Aréa
 -  Total 49,035 km² (129)
18,932 mil² 
 -  Cai (%) negligible
Populasi
 -  Perkiraan  2010 5,440,078[1] (111)
 -  Sénsus 2001 5,379,455 
 -  Kapadetan 111 /km² (88)
287 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2010
 -  Total $120.758 billion[2] 
 -  Per kapita $22,267[2] 
GDP (nominal) Perkiraan 2010
 -  Total $86.262 billion[2] 
 -  Per kapita $15,906[2] 
Gini? (2005) 26 (handap
HDI (2010) Green Arrow Up Darker.svg 0.818[3] (luhur pisan) (31)
Mata uang Euro ()2 (EUR2)
Zona wanci CET (UTC+1)
 -  Usum panas (DST) CEST (UTC+2)
TLD Internét .sk3
Kode telepon ++4214
1 Cékoslovakia peupeus kana Céko jeung Slovakia.
2 Saméméh 2009: Koruna Slovak
3 Ogé .eu
4 Ngagunakeun kode 42 bareng jeung Céko nepi ka 1997.

Républik Slovakia mangrupakeun hiji nagara peupeusan Cékoslovakia di Éropa Tengah. Nagara nu teu miboga laut ieu tepung wates sareng Polandia di beulah kalér, Céko di kalér-kulon, Ukraina di wétan, Hungaria di kidul, jeung Austria di kidul-kulon.

Ti 1 Januari 2009, Slovakia mimiti ngagunakeun mata uang Euro.

Babagian administratif[édit | sunting sumber]

Slovakia dibagi kana 8 daérah (kraj), masing-masing dingaranan dumasar kana kota utamana:

Masing-masing kraj dibagi deui kana sababaraha distrik (okres). Slovakia ayeuna miboga 79 distrik.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Réferénsi[édit | sunting sumber]

  1. Statistics Slovakia. Retrieved 30-06-2011.
  2. a b c d "Slovakia". International Monetary Fund. Diakses pada 20 Pébruari 2011. 
  3. "Human Development Report 2010". United Nations. 22 Agustus 2010. Diakses pada 5 Nopémber 2010. 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Slovakia di Wikivoyage










Countries.png