Wanci Usum Panas Éropa Tengah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Zona Wanci di Éropa:
paul Wanci Éropa Kulon (UTC+0)
Wanci Usum Panas Éropa Kulon (UTC+1)
paul ngora Wanci Éropa Kulon (UTC+0)
beureum Wanci Éropa Tengah (UTC+1)
Wanci Usum Panas Éropa Tengah (UTC+2)
konéng Wanci Éropa Wétan (UTC+2)
Wanci Usum Panas Éropa Wétan (UTC+3)
jingga Wanci Kaliningrad (UTC+3)
héjo Wanci Moskwa (UTC+4)
Warna caang nunjukkeun nagara-nagara nu teu maké wanci usum panas, nya éta: Aljazair, Islandia, Rusia, jeung Tunisia.

Wanci Usum Panas Éropa Tengah (Basa Inggris: Central European Summer Time, disingket CEST) mangrupakeun salah sahiji ngaran ti wanci Usum Panas nu digunakeun di zona wanci UTC+2, 2 jam di payuneun Wanci Universal Kakoordinasi. Hal ieu digunakeun salaku wanci usum panas siang di loba nagara-nagara Éropa. Dina usum tiis, Wanci Éropa Tengah (UTC+1) digunakeun.

Panganggoan[édit | sunting sumber]

Nagara-nagara jeung wewengkon di handap ngagunakeun Wanci Usum Panas Éropa Tengah dina usum panas, antara 01:00 UTC dina poé Minggu panungtungna bulan Maret jeung 1:00 dina poé Minggu panungtungna bulan Oktober.

CEST digunakeun ogé di taun 1993—1995 di Portugal jeung 1998—1999 di Lithuania.