Rusia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Российская Федерация
Rossiyskaya Federatsiya
Féderasi Rusia
Bandéra Rusia Lambang Rusia
Bandéra Lambang
Motto: -
Lagu: Himne Féderasi Rusia

Lokasi Rusia


Ibukota Moscow
55°45′N 37°37′E
Kota panggedéna Moscow
Basa resmi Rusia
Pamaréntahan Sémi-présidénsial Républik Féderal
 - Présidén Rusia Dmitry Medvedev
 - Perdana Mentri Vladimir Putin
Kamerdékaan Ti Uni Soviét 
 - Didéklarasikeun 12 Juni, 1990 
 - Difinalisasi 26 Désémber, 1991 
Wewengkon  
 - Total 17,075,400 km² (ka-1)
  6,592,800 sq mi 
 - Cai (%) 13
Populasi  
 - Perkiraan taun 2006 142,400,000 (ka-7)
 - Sénsus taun 2002 145,164,000
 - Kapadetan 8.3/km² (ka-209)
21.8/sq mi 
GDP (PPP) 2005 (éstimasi)
 - Total $1.576 triliun (ka-101)
 - Perkapita $11,041 (ka-62)
HDI (2003) 0.795 (ka-62) – Sedeng
Mata uang Rubel (RUB)
Wewengkon wanci (UTC+3 to +12)
Internét TLD .ru, (.su cadangan)
Kode telepon +7
1 Réngking dumasar data IMF April 2006

Féderasi Rusia (Basa Rusia: Росси́йская Федера́ция, Alih aksara: Rossiyskaya Federatsiya)kupingkeun , atawa Rusia (Basa Rusia: Росси́я, alih aksara: Rossiya), nyaéta hiji nagara anu ngampar ti Éropa nepi ka Asia. Kusabab wilayahna nu lega, kira-kira 17.075.400 km², Rusia téh ngarupakeun salah sahiji nagara panggedéna. Wilayahna kurang leuwih dua kali wilayah Républik Rahayat Tiongkok (Tiongkok; RRC), Kanada atawa Amérika Sarikat.


Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Rusia di Wikivoyage




t·s·é
Nagara nu tepung wates jeung Laut Hideung



Gnome-globe.svg