Pasamakmuran Nagara-Nagara Merdika

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Содружество Независимых Государств (СНГ)
Sodruzhestvo Nezavisimykh Gosudarstv (SNG)
Pasamakmuran Nagara-Nagara Merdika
Bandéra Pasamakmuran Nagara-Nagara Merdika Lambang Pasamakmuran Nagara-Nagara Merdika
Lagu
Himne Pasamakmuran Nagara-Nagara Merdika
Location of Pasamakmuran Nagara-Nagara Merdika
Puseur  administratif Minsk
Kota panggedéna Moskwa
Basa resmi Basa Rusia
Kaanggotaan
Pamaréntah Pasamakmuran
 -  Sékrétaris Éksekutif Rusia Sergei Lebedev
 -  Kaprésidénan Bandéra Rusia Rusia
Ngadeg 21 Désémber 1991
 -  CST 15 Méi 1992 
 -  CISFTA ditandanganan 1994[1] 
 -  CISFTA ngadeg Ahir 2010[2] 
Aréa
 -  Total 22100843 km² 
mil² 
Populasi
 -  Perkiraan  2008 276.917.629 
 -  Kapadetan 12,53 /km² 
? /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2007
 -  Total $2.906,944 milyar 
 -  Per kapita $10.498 
GDP (nominal) Perkiraan 2007
 -  Total $1.691,861 milyar 
 -  Per kapita $6.110 
Mata uang
Zona wanci (UTC+2 nepi ka +12)
Ramatloka
http://www.cis.minsk.by/
1 Nagara pawangun
2 Tacan ngasahkeun piagam
3 Associate member
4 Géorgia mangrupa anggota resmi ti 1994 nepi ka 2009

Pasamakmuran Nagara-Nagara Merdika (Basa Rusia: Содружество Независимых Государств, СНГ, tr. Sodruzhestvo Nezavisimykh Gosudarstv, SNG) nyaéta hiji organisasi régional nu eusina ngawengku nagara-nagara urut Républik Soviét, nu diwangun nalika peupeusna Uni Soviét.

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:Regional organizations

Citakan:International power


Handshake (Workshop Cologne '06).jpeg