Kapuloan Cocos (Keeling)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Territory of Cocos (Keeling) Islands
Bandéra Kapuloan Cocos (Keeling) Lambang Kapuloan Cocos (Keeling)
Motto
Maju Pulau Kita
Lagu

Location of Kapuloan Cocos (Keeling)
Ibu kota West Island
Kota panggedéna Bantam (Pulo Home)
Basa resmi Inggris
Pamaréntah Monarki konstitusional
 -  Administrator Barry Haase
-
Aréa
 -  Total 14 km² (-)
 mil² 
 -  Cai (%) -
Populasi
 -  Perkiraan  2004 628 (-)
 -  Sénsus -
 -  Kapadetan NA /km² (-)
 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan -
 -  Total - (-)
 -  Per kapita - (-)
Mata uang Dolar Australia (AUD)
Zona wanci (UTC+6:30)
 -  Usum panas (DST)  (UTC+6:30)
TLD Internét .cc
Kode telepon +61-891

Kapulauan Cocos (Keeling) mangrupakeun hiji Wewengkon Luar nagri Australia nu diwangun ti 2 atol jeung 27 kapuloan koral. Pulo ieu aya di Samudra Hindia.

Démografi[édit | sunting sumber]

Dina taun 2007, pakiraan populasi pulo ieu nya éta 596 jiwa.[1] Populasi kabagi dina dua pulo antara bangsa Eropa di West Island nu kira-kira aya 120 jiwa jeung bangsa Melayu di Home Island nu kira-kira aya 500 jiwa. Basa utama Kapuloan Cocos (Keeling) nya éta basa Melayu jeung basa Inggris jeung 80% populasina ngagem agama Islam, leuwih hususna Sunni.

Réferénsi[édit | sunting sumber]

  1. The World Factbook, Cocos (Keeling) Islands, diaksés 7 Pébruari 2009




Countries.png