Liga Arab

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
جامعة الدول العربية
Jāmiʻat ad-Duwal al-ʻArabiyya
Liga Nagara Arab
Bandéra Liga Arab Lambang Liga Arab
Location of Liga Arab
Markas Kairo1
Basa resmi Basa Arab
Kaanggotaan 22 anggota (1 katunda)
4 Panénjo
Pupuhu
 -  Sékrétariat Liga Arab Nabil el-Araby
 -  Parlemén Arab Nabih Berri
Ngadeg
 -  Protokol Iskandariah 22 Maret 1945 
Aréa
 -  Total 13333296 km² (2nd2)
5148048 mil² 
Populasi
 -  Perkiraan  2011 339,510,535 (3rd2)
 -  Kapadetan 24,33 /km² 
? /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2011
 -  Total $4,766 milyar[1] 
 -  Per kapita Citakan:Reference necessary 
GDP (nominal) Perkiraan 2011
 -  Total Citakan:Reference necessary 
 -  Per kapita Citakan:Reference necessary 
Mata uang
Zona wanci (UTC+0 to +4)
Ramatloka
arableagueonline.org/
1 Ti 1979 nepi ka 1989: Tunis, Tunisia
2 Upami dipertimbangkeun salaku kahijian tunggal.

Liga Arab (Basa Arab: الجامعة العربيةal-Jāmiʻa al-ʻArabiyya), resmina disebut Liga Nagara Arab (Basa Arab: جامعة الدول العربيةJāmiʻat ad-Duwal al-ʻArabiyya), nyaéta hiji organisasi régional nagara-nagara Arab di Afrika Kalér jeung Afrika Kalér-Wétan, sarta Asia Kidul-Kulon (Wétan Tengah). Liga Arab diwangun di Kairo dina 22 Maret 1945 kalawan 6 anggota: Mesir, Irak, Transyordania (jadi Yordania dina 1949), Libanon, Saudi Arabia, jeung Suriah. Yaman ngagabung salaku hiji anggota dina 5 Méi 1945. Liga Arab ayeuna miboga 22 anggota (kaasup Suriah nu kaanggotaanna katunda ti Nopémber 2011) sarta 4 panénjo. Tujuan utama liga ieu pikeun "nyieun hubungan nu leuwih deukeut antara Nagara anggota jeung gawé bareng kolaborasi di antarana, pikeun ngajagaan kamerdikaan jeung kadaulatan, sarta mertimbangkeun hubungan jeung kaperyogian dina cara nu ilahar antara nagara-nagara Arab."[2]

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Catetan suku jeung rujukan[édit | sunting sumber]

  1. MENAFN (28 December 2009). "Qatar, UAE, wealthiest Arab states". Diakses pada 26 Juli 2010. 
  2. "Pact of the League of Arab States, 22 March 1945". The Avalon Project. Yale Law School. 10 April 1998. Diakses pada 9 Juli 2008. 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikisource logo
Wikisource mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca
Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Citakan:Regional organizations


Handshake (Workshop Cologne '06).jpeg