Kairo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Cairo
(القـــاهـــرة)
View from Cairo Tower 31march2007.jpg
Bandéra resmi Cairo
Bandéra
Cap resmi Cairo
Cap
Mesir: Perenahna Kairo (luhur tengah)
Mesir: Perenahna Kairo (luhur tengah)
Koordinat: 30°03′N 31°22′E
Pamaréntahan
 - Gubernur Dr. Abdul Azim Wazir
Populasi (2006)
 - Kota 7.734.334
 - Urban 8.250.000
 - Metro 17.856.000[1]
Zona wanci EET (UTC+2)
 - (DST) Usum Panas EEST (UTC+3)
Loka: http://www.cairo.gov.eg/C15/C8/EHome/default.aspx

Kairo (basa Arab: القاهرة, dialihaksarakeun jadi al-Qāhirah) nyaeta ibu kota Mesir.

Wewengkon Kairo Raya miboga pangeusi kurang leuwih 16 yuta jiwa. Kota ieu mangrupakeun kota panggedena di buana Afrika mah, pon kitu deui di Wétan Tengah. Kota ieu mangrupakeun hiji-hijina kota di Afrika nu miboga sistim metro.

Ku pangeusina, kota ieu disebut Misr atawa Masr, ngaran nagarana sorangan.

Kairo Islam nyaeta warisan dunya nu ditangtayungan ku UNESCO ti taun 1979.

Tumbu luar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca



Nulis.jpg