Ningxia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
宁夏回族自治区
Níngxià Huízú Zìzhìqū
Singketan: 宁 (pinyin: Níng)
Ningxia ditandaan di peta ieu
Asal ngaran 宁 níng - tengtrem
夏 xià - Xia Kulon
"Xia nu tengtrem"
Tipe administrasi Wewengkon otonomi
Ibu kota Yinchuan
Kota panggedéna Yinchuan
Sekretaris PKT Chen Jianguo
Gubernur Ma Qizhi
Aréa 66,000 km² (ka-27)
Populasi (Taun)
 - Kapadetan
5,880,000 (ka-29)
89.1/km² (ka-25)
PDB (2004)
 - per kapita
CNY 46.04 milyar (ka-30)
CNY 7830 (ka-23)
Séké-sélér utama (2000) Han - 79%
Hui - 20%
Manchu - 0.4%
Jumlah kota 5
Jumlah kabupatén 21
Jumlah kacamatan
(31 Désémber 2004)
219
ISO 3166-2 CN-64
Situs wéb resmi:

Wewengkon Otonom Séké Hui Ningxia (Hanzi: 寧夏回族自治區) mangrupakeun hiji wewengkon otonom satingkat propinsi di Républik Rahayat Cina. Wewengkon otonom ieu téh kanggo Séké Hui nu ngadominasi komposisi padumuk di wewengkon ieu.


Gnome-home.svg