Mongolia Jero

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Basa Mongol: ᠥᠪᠦᠷ ᠮᠣᠨᠺᠤᠯᠤᠨ ᠥᠪᠡᠷᠲᠡᠺᠡᠨ ᠵᠠᠰᠠᠬᠤ ᠣᠷᠤᠨ
Öbür Monggol-un Öbertegen Jasahu Oron
Basa Tionghoa:内蒙古自治区
Nèi Měnggǔ Zìzhìqū
Singketan: 内蒙古 (pinyin: Nèi Měnggǔ)
Mongolia Jero ditandaan di peta ieu
Asal ngaran rélatif leuwih deukeut (ditempo ti Cina) tinimbang Mongolia Luar
Tipe administrasi Wewengkon otonomi
Ibu kota Hohhot
Kota panggedéna Baotou
Sekretaris PKT Chu Bo 储波
Gubernur Yang Jing 杨晶
Aréa 1,183,000 km² (ka-3)
Populasi (Taun)
 - Kapadetan
23,840,000 (ka-23)
20.2/km² (ka-28)
PDB (2004)
 - per kapita
CNY 271.2 milyar (ka-23)
CNY 11,400 (ka-12)
Séké-sélér utama (2000) Han - 79%
Mongol - 17%
Manchu - 2%
Hui - 0.9%
Daur - 0.3%
Jumlah kota 12
Jumlah kabupatén 101
Jumlah kacamatan
(31 Désémber 2004)
1425
ISO 3166-2 CN-15
Situs wéb resmi:
http://www.nmg.gov.cn
(Hanzi sederhana)


Mongolia Jero (Hanzi : 內蒙古, hanyu pinyin: Nei Menggu) mangrupakeun hiji wewengkon otonom satingkat propinsi dina Républik Rahayat Cina (RRC). Ibu kotana nya éta Hohhot (Hanzi: 呼和浩特, hanyu pinyin: Huhehaote).

Wewengkon ieu disebut "Mongolia Jero", sabab leuwih deukeut dumasar persépsi Cina dibandingkeun nagara Mongolia nu daulat pinuh jeung disebut Mongolia Luar ku urang Cina.


Gnome-home.svg