Guangxi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Basa Zhuang: Gvangjsih Bouxcuengh Swcigih
Basa Tionghoa:广西壮族自治区
Guǎngxī Zhuàngzú Zìzhìqū
Singketan: 桂 (pinyin: Guì)
Guangxi ditandaan di peta ieu
Asal ngaran 广 guǎng - ngaran kuna
西 xī - barat
"Guang kulon"
Tipe administrasi Wewengkon otonomi
Ibu kota Nanning
Kota panggedéna Nanning
Sekretaris PKT Cao Bochun
Gubernur Lu Bing
Aréa 236,700 km² (ka-9)
Populasi (Taun)
 - Kapadetan
48,890,000 (ka-10)
207/km² (ke-20)
PDB (2004)
 - per kapita
CNY 332.0 milyar (ka-17)
CNY 6790 (ka-28)
Séké-sélér utama (2000) Han - 62%
Zhuang - 32%
Yao - 3%
Séké Miao - 1%
Dong - 0.7%
Gelao - 0.4%
Jumlah kota 14
Jumlah kabupatén 109
Jumlah kacamatan
(31 Désémber 2004)
1396
ISO 3166-2 CN-45
Situs wéb resmi:
http://www.gxi.gov.cn
(Hanzi sederhana)

Guangxi mangrupakeun salah sahiji wewengkon otonomi di Républik Rahayat Cina pikeun séké Zhuang. Salian ti séké Zhuang, aya puluhan séké minoritas nu diakuan di RRC nyicingan wewengkon ieu.

Babagian administrasif[édit | sunting sumber]

Guangxi kabagi kana 14 kota propinsial satingkat kabupaten:



Gnome-home.svg