Kabul

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kabul
کابل
Kota
Puseur kota Kabul nu aya di 5.900 suku (1.800 m) dpl di lebak nu heureut, diapit ku pagunungan Hindu Kush
Puseur kota Kabul nu aya di 5.900 suku (1.800 m) dpl di lebak nu heureut, diapit ku pagunungan Hindu Kush
Kabul is located in Earth
Kabul
Kabul (Earth)
Lokasi di Apganistan
Koordinat: 34°31′59″N 69°09′58″E / 34.53306°N 69.16611°E / 34.53306; 69.16611Koordinat: 34°31′59″N 69°09′58″E / 34.53306°N 69.16611°E / 34.53306; 69.16611
Nagara Citakan:Country data Afganistan Apganistan
Propinsi Propinsi Kabul
No. of sectors 18
Government
 • Mayor Mohammad Yunus Noandesh
Aréa
 • Kota 275 km2 (106 sq mi)
 • Metro 425 km2 (164 sq mi)
Elevation Kesalahan ekspresi: Operator * tak terduga m (Kesalahan ekspresi: Operator / tak terduga ft)
Populasi (2008)
 • Metro 2,850,000
  [1]
Time zone Wanci Standar Apganistan (UTC+4:30)
Kabul

Kabul (basa Pérsia: کابل Kābol IPA: [kɒːˈbol]; basa Pastun: کابل Kābul IPA: [kɑˈbul]; kuna Caubul) nya éta ibu kota sakaligus kota pangedéna di Apganistan kalawan jumlah populasi kira-kira 2 – 4 yuta jiwa.[1] Hiji terowongan ngahubungkeun Kabul jeung wawatesan Apganistan-Tajikistan di handap Pagunungan Hindu Kush.

Umur Kabul leuwih ti 3.000 taun. Loba karajaan nu perang parebut kota ieu, ku lantaran lokasina nu stratégis sapanjang rute padagangan Asia Kidul jeung Tengah. Dina 1504, Babur nyieun patempatan ieu ibu kota Kakaisaran Moghul. Dina 1776, Timur Shah Durrani nyieunanna ibu kota Apganistan modérn.[2].

Réferénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b "Afghanistan Statistical Yearbook 2008/09", Central Statistics Office
  2. Britannica Concise Encyclopedia - Kabul...Link

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:Ibu kota di Asia

Countries.png

Koordinat: 34°32′N 69°10′E