Fidel Castro

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Fidel Alejandro Castro Ruz
Présidén Kuba ka-22
Masa jabatan
2 Désémber 1976 – 24 Pébruari 2008
De facto nepi ka 31 Juli 2006
Wakil Presiden Raúl Castro Ruz (Pajabat Présidén 31 Juli 2006-24 Pébruari 2008),

Juan Almeida Bosque,
Abelardo Colome Ibarra,
Carlos Lage Davila,
Esteban Lazo Hernandez,
Jose R. Machado Ventura

Saméméhna Osvaldo Dorticós Torrado
Sangguesna Raúl Castro
Sékrétaris Kahiji Partéy Komunis Kuba ka-1
Masa jabatan
3 Oktober 1965 – 19 April 2011
Députi Raúl Castro Ruz
Saméméhna Posisi anyar
Sangguesna Raúl Castro Ruz
Katerangan lian
Gumelar 13 Agustus 1926 (1926-08-13) (yuswa 88)
Birán, Propinsi Holguín, Kuba
Partéy pulitik Partéy Komunis Kuba
Pameget/istri (1) Mirta Díaz-Balart (pirak 1955)
(2) Dalia Soto del Valle

Fidel Castro (gumelar 13 Agustus 1926; yuswa 88 taun) nya éta Presiden Kuba ti taun 1959 nepi ka taun 2008, masa pamaréntahan Fidel Castro bisa disebut masa pamaréntahan nu panglilana di Kuba. Fidel anu jadi presiden kalayan ngarebut kakawasaan ieu téh nganut ideologi Marxisme, Fidel ogé kasohor salaku tokoh organisasi non blok anu mertahankeun ideologi komunis najan loba negara-negara séjén anu nganut ideologi komunis runtuh. Castro anu meunang gelar dibidang hukum ti Universitas Havana (1950) ieu téh kadaptar jadi anggota Partéy Rakyat Kuba di taun1947. Casto mingpin gerakan "bawah tanah" nalika Kuba dipingpin ku Fulgencio Batista Y Zaldiar. Castro ngayakeun gerakan revolusi di Santiago taun 1953 nu ngabalukarkeun manéhna dibui, tuluy dibébaskeun taun 1955.

Replace this image male.svg