Microsoft

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Microsoft Corporation nyaéta salah sahiji parusahaan software pang agungna di saluruh jagad dunya.pusatna aya di Redmond, Washington, Amérika Serikat. nyaéta parusahaan pakakas lunak panggedé na di saluruh dunya (ku ayana 50.000 leuwih karyawan dina sasih Mei 2004)

Microsoft nyawalakeun, ngadamel, sareng ngalisensikeun loba jenisna bentuk Pakakas lembut (software) Produkna anu paling mohara nyaéta Microsoft Windows anu aya dina satiap komputer dimana mana di saluruh jagad dunya ieu.


Pakakas Produk jeung Organisasi[édit | sunting sumber]

Microsoft seeur ngajual pakakas lembut (software) . seeur tina produk éta dikemangkeun sacara kajéroan (internal) Contona Microsoft Basic, sababaraha produk dipésér ti pihak séjén terus dimerek deui ku Microsoft kanggo nyalurkeunna

Dina sasih April 2002 Microsoft ngarubah kaayaan organisasina jadi tujuh pilar nyaéta :

  • Windows Client
  • Information Worker
  • Microsoft Business Solutions
  • Server and Tools
  • Mobile and Embedded Devices
  • MSN
  • Home and Entertaiment

Aya ogé unit bisnis Macintosh nu ngajadikeun Microsoft padamel Pakakas Lembut (Software) pangageungna di luar Apple nyalira