U2

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
U2 konsér di Brussels, King Baudouin Stadium. [[Vertigo Tour Europe opening night]] (10 Juni 2005)

U2 nya éta grup musik asal Irlandia anu dibentuk taun 1976 ku Paul David Hewson (Bono) (vokal jeung gitar), David Howell Evans (The Edge) (gitar, piano jeung bass), Adam Clayton (bass jeung gitar), sarta Larry Mullen Jr (drum)[1]. Ieu grup musik kabentuk ngaliwatan audisi tina iklan mading di Hiji sakola di Irlandia[1]. Basa éta masih maké ngaran Feedback terus diganti jadi Hype taun 1997. Nembé sabada ditinggalkeun salah sahiji personilna, ieu grup musik diganti jadi U2[1].

Diskografi[édit | sunting sumber]

Dimulai ku album BOY anu dirilis taun 1980, diteruskeun ku album OCTOBER anu dirilis taun 1981[2]. Taun 1983, U2 ngarilis album WAR, masih di Taun anu sarua, U2 ngarlis album UNDER A BLOD RED SKY[2]. Sataun sanggeus éta, U@ ngarilis THE UNFORGETTABLE FIRE[2]. Taun 1987, album THE JOSHUA TREE dirilis, taun 1988 giliran album RATTLE AND HUM anu dirilis[2]. Taun 1991, U2 ngarilis album ACHTUNG BABY, diteruskeun ku ZOOROPA taun 1993[2]. Opat taun sanggeus éta album, POP dirilis, anu diteruskeun ku album ALL THA YOU CAN'T LEAVE BEHIND (2001)[2]. Taun 2004 album HOW TO DISMATIE AN ATOMIC BOMB[2]. Pamungkas, album NO LINE ON THE HORIZON (2009) anu dirilis[2].

Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c U2-kapanlagi.com (diaksés tanggal 1 Nopémber 2011)
  2. a b c d e f g h (en)U2 Discography (diaksés tanggal 1 Nopémber 2011)
Nulis.jpg