Propinsi Vayots Dzor

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Vayots Dzor
Վայոց Ձոր
—  Propinsi  —
Lokasi Vayots Dzor di Arménia
Koordinat: 39°45′N 45°30′E / 39.750°N 45.500°E / 39.750; 45.500Koordinat: 39°45′N 45°30′E / 39.750°N 45.500°E / 39.750; 45.500
Nagara Arménia
Ibu kota Yeghegnadzor
Pamaréntahan
 - Gubernur Sergey Bagratyan
Aréa
 - Total 2.308 km2
 - Réngking lega ka-7
Populasi (2002)
 - Total 53.230
 - Réngking ka-11
 Kapadetan 23,1/km²
Zona wanci UTC+04
 - Musim panas (DST) UTC+05 (UTC)
Kode pos 3601-3810
Kode ISO 3166 AM-VD
FIPS 10-4 AM10
Situs web vdzor.gov.am
Bagian ti séri
Arménia
Հայաստան
Bandéra Arménia Lambang Arménia

Budaya
Kasenian · Perpileman
Musik · Média
Olahraga · Vartavar

Sajarah

Pulitik
Hubungan luar nagri Arménia

Démografi

Babagian administratif
Aragatsotn · Ararat · Armavir
Gegharkunik · Kotayk · Lori · Shirak
Syunik · Tavush · Vayots Dzor
Yérévan (kota kalawan status husus)

Portal Arménia

Kotak ieu: temposawalaédit

Vayots Dzor (Basa Arménia: Վայոց Ձոր) nyaéta hiji propinsi (marz) di Arménia. Ibu kotana nyaéta Yeghegnadzor.

Komunitas[édit | sunting sumber]

Propinsi ieu miboga 44 komunitas (hamaynkner), nu mana 3 (kandel) dipertimbangkeun salaku pakotaan jeung 41 sésana dédsa.[1] Babagian di handap dumasar raion, babagian administratif Arménia saméméh 1995.

Vayk Jermuk Yeghegnadzor
  1. Arin
  2. Artavan
  3. Azatek
  4. Bardzruni
  5. Getikvank
  6. Gomk
  7. Herher
  8. Karmrashen
  9. Khndzorut
  10. Martiros
  11. Nor Aznaberd
  12. Por
  13. Saravan
  14. Sers
  15. Vayk
  16. Zaritap
  17. Zedea
  1. Gndevaz
  2. Jermuk
  1. Agarakadzor
  2. Aghavnadzor
  3. Aghnjadzor
  4. Areni
  5. Arpi
  6. Artabuynk
  7. Chiva
  8. Getap
  9. Gladzor
  10. Gnishik
  11. Goghtanik
  12. Hermon
  13. Horbategh
  14. Hors
  15. Karaglukh
  16. Khachik
  17. Malishka
  18. Rind
  19. Salli
  20. Shatin
  21. Taratumb
  22. Vardahovit
  23. Vernashen
  24. Yeghegis
  25. Yeghegnadzor
  26. Yelpin

Galeri[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. "RA Vayots Dzor Marz" (PDF). Marzes of the Republic of Armenia in Figures, 2002-2006. National Statistical Service of the Republic of Armenia. 1 Oktober 2007. 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:Vayots Dzor


Countries.png