Lambang Arménia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Lambang Arménia
Հայաստանի Զինանշան
Coat of arms of Armenia.svg
Rincian
Armiger Républik Arménia
Diadopsi 19 April 1992
Lambang Hiji taméng kalawan 4 simbol dinasti-dinasti Arménia (Dinasti Artaxiad, Arsacid, Bagratuni, sarta Rubini; Di bagian tengah hiji taméng aya gambar Gunung Ararat kalawan Parahu Nabi Nuh di bagian luhurna
Pandukung Heulang jeung singa
Kompertemén Sarungkun Kembang Gandum, Bulu, Rantéy nu peupeus, Pita, sarta Pedang[1]
Vérsi baheulana 1918-1920, Républik Démokratik Arménia
Pamakéan dina mata uang nagara; di Parlemén; wangunan resmi; paspor; bagian payun dokumen resmi (kaasup ijasah)

Lambang Nasional Arménia (Basa Arménia: Հայաստանի Զինանշան, Hayastani Zinanshan) miboga hiji heulang sarta singa nyekelan hiji taméng. Lambang nu ayeuna diadopsi dina 19 April 1992, ku kaputusan Déwan Luhur Arménian. Dina 15 Juni 2006, hukum ngeunaan lambang nagara Arménia disahkeun ku Parlemén Arménia.

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:Coats of arms of Europe Citakan:Coats of arms of Asia


Stub W.svg