Dinasti Orontid

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kasatrapan Arménia dina Dinasti Orontid.
Sajarah Arménia
Lambang Arménia
Artikel ieu mangrupa bagian ti séri Sajarah Arménia
Prasajarah
2400 SM - 590 SM
Arménia
Hayk
Hayasa-Azzi
Nairi  · Urartu
Kuna
591 SM - 428 M
Arménia Orontid
Karajaan Arménia
Karajaan Sophene
Karajaan Commagene
Arménia Leutik
Arménia Romawi
Dinasti:
Orontid · Artaxiad · Arsacid
Abada Patengahan
429 - 1375
Jaman Marzpanate
Arménia Bizantium
Arménia Sassanid
Panalukkan Arab kana Arménia
Emirat Arménia
Arménia Bagratid
Karajaan Vaspurakan
Karajan Arménia Cilicia
Arménia Zakarid
Dinasti:
Bagratid  · Rubenid  · Artsruni
Kakawasaan Asing
1376 - 1918
Pérsia · Usmaniyah · Rusia
Kapangéranan Khachen
Oblast Arménia
Pagerakan nasional Arménia
Pambantéyan Hamidi
Génosida Arménia
Kontémporér
1918 - ayeuna
Républik Démokratik Arménia
Républik Sosialis Soviét Arménia
Perang Nagorno-Karabakh
Républik Arménia
{Citakan:Data99

Portal Arménia
Kotak ieu: temposawalaédit

Dinasti Orontid (ogé kawanoh dina basa aslina, Yervanduni (Basa Arménia: Երվանդունիներ, basa Pérsia: اروندی) nyaéta hiji dinasti Arménia sarta pangawasa nagara panerusna Karajaan Ararat.[1][2][3] Orontid ngadeg kakawasaanna di Arménia kira-kira dina jaman invasi Scythia jeung Medes dina abad ka-6 SM.

Raja-raja Orontid dina tradisi Arménia[édit | sunting sumber]

Raja jeung Satrap[édit | sunting sumber]

Dinasti Orontid[édit | sunting sumber]

Raja Commagene Orontid[édit | sunting sumber]

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Catetan[édit | sunting sumber]

  1. Toumanoff, Cyril (1963). Studies in Christian Caucasian history, 278ff, Washington D.C.: Georgetown University Press.
  2. (Basa Arménia) Tiratsyan, Gevorg. «Երվանդունիներ» (Yerevanduniner). énsiklopédia Soviét Arménia. vol. iii. Yerevan: Akademi Sains Arménia, 1977, p. 640.
  3. Krause, Todd B. and John A.C. Greppin, and Jonathan Slocum. "The Yervanduni Dynasty." The A. Richard Diebold Center for Indo-European Language and Culture at the University of Texas. Jan. 22, 2009.

Bacaan salajengna[édit | sunting sumber]

  • Cyril Toumanoff. "A Note on the Orontids." Le Museon. 72 (1959), pp. 1-36 and 73 (1960), pp. 73-106.
  • (Basa Arménia) Hakop Manandyan. Քննական Տեսություն Հայ Ժողովրդի Պատմության (A Critical Study of the History of the Armenian People). vol. i. Yerevan: Haypethrat, 1944.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:Royal houses of Europe


Hourglass drawing.svg