Républik Sosialis Soviét Arménia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Républik Sosialis Soviét Arménia
Армянская Советская Социалистическая Республика
Հայկական Սովետական
Սոցիալիստական Հանրապետություն

1920–1990
Bandéra Lambang
Lagu kabangsaan
Lagu Kabangsaan RSS Arménia
Ibu kota Yérévan
Basa Basa Arménia jeung Rusia
Pamaréntahan Républik Sosialis Soviét
Sajarah
 - Ngadeg 1920
 - Bubar 1990

Républik Sosialis Soviét Arménia (Basa Arménia: Հայկական Սովետական Սոցիալիստական Հանրապետություն Haykakan Sovetakan Soc’ialistakan Hanrapetut’yun; Basa Rusia: Армя́нская Сове́тская Социалисти́ческая Респу́блика Armjanskaja Sovetskaja Sotsialističeskaja Respublika), ogé kawanoh salaku RSS Arménia, nyaéta salasahiji ti 15 républik nu ngabentuk Uni Soviét dina Désémber 1922. Républik ieu ngadeg dina Désémber 1920, basa Soviét ngawasaan Républik Démokratik Arménia jeung aya nepi ka 1991. Républik ieu kadang dilandi Républik Arménia Kadua.

Dina kakawasaan Soviét, RSS Arménia robah ti wewengkon agraris pajeroan kana puseur produksi industrial penting. Dina 23 Agustus 1990, républik ieu dingaranan ulang kana "Républik Arménia", tapi tetep aya dina Uni Soviét nepi ka proklamasi kamerdikaan resmina dina 21 Séptémber 1991.

Bacaan salajengna[édit | sunting sumber]

  • (Basa Arménia) The Armenian Soviet Encyclopedia. Yerevan: Armenian Academy of Sciences, 1974–1987, 12 volumes.
  • Matossian, Mary Kilbourne. The Impact of Soviet Policies in Armenia. Leiden: E.J. Brill, 1962, ISBN 0-8305-0081-2.
  • Walker, Christopher J. Armenia: The Survival of a Nation. London: Palgrave Macmillan, 1990.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Hourglass drawing.svg