Yérévan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Keur guna lian ti Yérévan, tempo Yérévan (disambiguasi).

Koordinat: 40°11′00″N 44°31′00″E / 40.183333°N 44.516667°E / 40.183333; 44.516667

Yérévan
Երևան
Yérévan jeung Gunung Ararat
Yérévan jeung Gunung Ararat
Flag of Yérévan
Flag
Official seal of Yérévan
Seal
Yérévan is located in Earth
Yérévan
Yérévan (Earth)
Lokasi Yérévan di Arménia
Koordinat: 40°11′N 44°31′E / 40.183°N 44.517°E / 40.183; 44.517
Nagara Arménia Arménia
Ngadeg 782 SM
Government
 • Walikota Taron Margaryan
Aréa
 • Total 300 km2 (100 sq mi)
Elevation Kesalahan ekspresi: Operator * tak terduga m (Kesalahan ekspresi: Operator / tak terduga ft)
Populasi (2009)
 • Total 1,121,000
 • Dénsitas 4.896/km2 (12,680/sq mi)
Time zone GMT+4 (UTC+4)
 • Summer (DST) GMT+5 (UTC+5)
Area code(s) +374 10
Website www.yerevan.am
Sumber: aréa kota Yérévan [1] Sources: City population [2]

Yérévan (Basa Arménia: Երևան atawa Երեւան, palapalan Basa Arménia: [jɛɾɛˈvɑn]) nyaéta ibu kota jeung kota panggedéna di Arménia. Aya di gigireun Walungan Hrazdan, Yérévan mangrupakeun puseur adminstrtif, budaya, jeung industri nagarana. Yérévan geus jadi ibu kotana ti 1918, nu ka-13 dina sajarah Arménia.

Inohong[édit | sunting sumber]

Tempo ogé: Kategori:Inohong ti Yérévan

Galeri[édit | sunting sumber]

Panorama Yérévan (usum panas)
Panorama Yérévan (usum panas)


Panorama Yérévan (usum tiis)
Panorama Yérévan (usum tiis)

Tempo ogé[édit | sunting sumber]


Catetan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wiktionary logo
Baca ogé pedaran Wikikamus ngeunaan kecap

Citakan:Capitals in Asia Citakan:List of Asian capitals by region


Countries.png