System of a Down

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Konsér SOAD di Download Festival tanggal 12 Juni 2005

System Of a Down (SOAD) nya éta grup musik rock metal asal Kalifornia, Amerika Serikat anu dibentuk taun 1994[1]. Personil SOAD sakabéhna katurunan Armenia, diantarana: Serj Tankian (Vokal, keyboard), Daron Malakian (vokal, gitar), Shavo Odadjian (bass), jeung John Dolmayan (drum)[1]. Ngaran System Of a Down srangan dicokot tina judul sajak Malakian anu judulna Victime of the Down, anu saterusna ku Odadijan éta kecap Victime diganti jadi System, sabab ceuk manéhna mah ieu kecap téh miboga harti nu leuwih jembar[1].

Aliran musik SOAD loba kapangurahn ku sababraha genre saperti rock alternatip, punk rock, musik folk, psychedelic rock, symphonic metal, thrash metal, jeung rock progesif[1]. SOAD ogé sok maké waditra anu kawilang rumit sangkan musikna miboga variasi saperti: mandolin éléktrik, gitar éléktrik, gitar akustik, kacapi arab, siter, jeung gitar 12 senar, malah mah nepi ka keyboard jenis synthesizers ogé dipaké[1].

Diskografi[édit | sunting sumber]

Album pertamana dijudulan SYTEM OF A DOWN anu dirilis taun 1998 ku sony music distribution, diteruskeu ku album TOXICITY anu dirilis taun 2001 ku Columbia[2]. STEAL THIS ALBUM dirilis taun 2002 ku Sony Music Distribution[2]. Dina taun [[2005], System of a Down ngarilis 2 album, diantarana HYPNOTIZE (dirilis bulan Séptémber) jeung MEZMERIZE (dirilis bulan Méi)[2].

Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e [System of a Down-Uncluster.com] (diaksés tanggal 9 Nopémber 2011)
  2. a b c (en)[Diskografi SOAD] (diaksés tanggal 9 Nopémber 2011)
Nulis.jpg