Kalifornia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Nagara Bagéan Kalifornia
Flag of Kalifornia State seal of Kalifornia
Flag of California Seal
Ngaran leutik: The Golden State
Motto: Eureka[1]
Map of the United States with Kalifornia highlighted
Basa resmi Inggris
Démonim Urang Kalifornia
Ibu kota Sacramento
Kota panggedéna Los Angeles
Wewengkon métro panggedéna Greater Los Angeles
Area  Réngking ka-3 di AS
 - Total 163,696 sq mi
(423,970 km²)
 - Rubak 250 miles (400 km)
 - Panjang 770 miles (1,240 km)
 - % cai 4.7
 - Latitud 32° 32′ N to 42° N
 - Longitud 114° 8′ W to 124° 26′ W
Populasi  Ranked 1st in the US
 - Total 36,553,215 (2007 est.)[2]
 - Kapadetan 234.4/sq mi  (90.49/km²)
Ranked 11th in the US
 - Median income  US$54,385 (ka-11)
Élevasi  
 - Titik pangluhurna Mount Whitney[3]
14,505 ft  (4,421 m)
 - Rata-rata 2,900 ft  (884 m)
 - Titik panghandapna Death Valley[3]
-282 ft  (-86 m)
Ditarima ku Sarikat  September 9, 1850 (ka-31)
Gubernur Arnold Schwarzenegger (R)
Letnan Gubernur John Garamendi (D)
Senator AS Dianne Feinstein (D)
Barbara Boxer (D)
Delegasi Kongrés Daptar
Zona wanci Pasifik: UTC-8/-7
Singgetan CA Calif. US-CA
Loka ramat ca.gov

Kalifornia nyaéta salah sahiji nagara bagian Amérika Sarikat nu ayana di basisir kulon. Kalifornia ogé mangrupa nagara nu pendudukna panglobana di A.S.


Nulis.jpg
  1. "Government Code Section 420-429.8". Official California Legislative Information. Diakses pada 26 Pébruari 2007. 
  2. http://www.census.gov/popest/states/NST-ann-est.html 2007 Population Estimates
  3. Kesalahan pengutipan: Tag <ref> tidak sah; tidak ditemukan teks untuk ref bernama usgs