Gunung Ararat

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Gunung Ararat
Gambar nu dicandak ti pesawat angkasa
Tinggi: 5.165 méter (16.945 suku)
Garis Lintang: 39° 42′ 0″ U
Garis Imbit: 44° 17′ 0″ T
Lokasi: Turki
Rantéy: Pagunungan Kaukasus
Rupa: Stratovolkano
Aktivitas panungtungna: Juli 1957

Gunung Ararat (Basa Turki: Ağrı Dağı; Basa Arménia: Արարատ; Basa Pérsia: آرارات; Basa Ibrani: אררט, Basa Ibrani Standar Ararat, Basa Ibrani Tiberia ʾĂrārāṭ), puncak nu pangluhurna di Turki modérn, nyaéta hiji gunung seuneu nu aya di Turki beulah kalér-wétan, 16 km kuloneun Iran sarta 32 km kiduleun Arménia.

Großer Ararat (Mitte) und Kleiner Ararat (links) (Landsat, NASA)
Yérévan kalawan Gunung Ararat di tukangna

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:Gunung-stub