Gunung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pagunungan Himalaya jeung Gunung Everest.

Gunung nyaéta hiji wangun taneuh nu ngagunduk di saluhureun wewengkon sabudeureunnana. Gunung biasana leuwih luhur jeung lewang tibatan pasir, tapi aya oge sasaruannana, tur maké ngaranna ogé gumantung kana adat lokalna sorangan. Sababaraha pajabat ngadéfinisikeun gunung ku cara ngitung punclutna nu kudu leuwih tina besaran tinangtu; misalna, Ensiklopedia Britannica ngawatesan luhurna gunung kudu leuwih ti 2000 suku (610 m), kakara bisa disebut gunung.

Gunung biasana kawangun alatan ku ayana gerakan téktonik lémpéng, gerakan orogénik atawa gerakan épirogénik.


Tempo oge[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg