Gunung Kerinci

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Mount Kerinci from Kayuaro.jpg

Gunung Kerinci mangrupa gunung seuneu pangluhurna di Indonésia.[1] Kawahna ngawangun kerucut kalayan dingding bagian luhur ukuranana 600 x 580 méter sarta 120 x 100 méter pikeun dingding bagian handap.[1] Kawah kasebut ngeusi cai anu boga warna héjo kakonéng-konéngan.[1] Perenahna di antara dua Kabupatén di Provinsi Jambi, nyaéta Kabupatén Kerinci sarta Kabupatén Sulak Deras.[1] Di wewengkon Gunung Kerinci aya sawatara jenis leuweung anu tumuwuh disapanjang lampingna, kawas leuweung anu tumuwuh dipterokarp pasir, dipterokarp luhur, leuweung montane, sarta leuweung gunung.[1] Sanggeus nepi ka dina penclut gunung aya tetempoan hamparan leuweung anu lega sarta ogé kebon téh.[1] Gunung anu aktip kénéh ieu ogé asup dina pangakuan Taman Nasional Kerinci Seblat anu legana ngahontal 1.484.660 ha.[2] Taman nasional ieu ngabentang nyieun pasir ngajajar nepi ka 4 propinsi. Kalolobaan ti taman nasional ieu asup dina Propinsi Jambi.[1] Taman nasional ieu ditetepkeun minangka Konservasi dina 14 Oktober 1982 anu nangtayungan fauna kawas Maung Sumatera, Wau-wau, Siamang, Ungko, Simpei, jsb. [2] Gunung ieu bisa ditempuh ngaliwatan jalur darat jeung dua alternatif.[1] Kahiji, perjalan dimimitian ti dayeuh Jambi ka Walungan Pinuh kalayan jarak 500 kilo sarta wayah tempuh 10 jam kalayan ngagunakeun angkutan umum atawa mobil pribadi.[1] Kadua, lalampahan bisa dimimitian ti dayeuh Padang ka Tapan saterusna dituluykeun ka Sungai Penuh kalayan jarak 278 kilo sarta waktu tempuh 7 jam.[1]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i j Lubis, Nisrina.2010. Full Traveling Yuk.!. Yogyyakarta: Diva Press. Kaca 205
  2. a b Kadir, Hatib Abdul. 2003. Mari Mendaki Gunung dari Leuseur Sampai Cartenz. Yogyakarta: Penerbit Andi. Kaca 15
Nulis.jpg