Wiktionary

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Wiktionary logo
Baca ogé pedaran Wikikamus ngeunaan kecap

Wiktionary (atawa, dina édisi Sunda katelah Wikamus) mangrupakeun proyék sadulur Wikipédia nu tujuanana pikeun nyusun hiji kamus wikiwiki nu bébas (kaasup tésaurus & léxikon) dina sadaya basa. Nuturkeun pamanggih Daniel Alston, Wiktionary mimiti disusun 12 Désémber 2002. 29 Maret 2004 dua Wiktionary munggaran diwangun dina basa Prancis jeung basa Polandia. Basa séjénna geus mimiti dikembangkeun, nu beuki dieu beuki euyeub. Nu saméméhna mangrupa URL samentara, nepi ka 1 Méi 2004 dipindahkeun jadi URL pinuh. Wiktionary kiwari geus mibanda leuwih ti 45,000 éntri. Kira sapuluh tumbu anyar dijieun unggal poéna (1 Méi).

Teu siga kamus ilaharna nu monolingual atawa bilingual, Wiktionary mangrupa kamus multibasa jeung antarbangsa, nu ngandung harti ngusahakeun bisa ngawengku sadaya kecap ti unggal basa nu aya.

"Jandéla" na Wikipédia[édit | sunting sumber]

Anjeun bisa nyieun "jandéla" ka Wiktionary ti Wikipédia. Carana, tambahkeun {{Wiktionary}} na kaca Wikipédiana.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]