8 Agustus

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
<< Agustus >>
Min Sen Sal Reb Kem Jum Sap
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31


Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2006 | 2005 | 2004 | 2003
Tempo oge: Kalénder kajadian

8 Agustus nyaéta poé ka-220 dina sataun

Kajadian[édit | sunting sumber]

  • 1956 - Tambang Batu bara di Marcinelle, Belgia, kahuru sarta niwaskeun 262 urang pagawé.
  • 1967 - Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) ngadeg di Bangkok ngaliwatan Déklarasi Bangkok.
  • 1988 - Kajadian 8888, pabaruntakan di Rangoon (kiwari Yangoon), Burma (kiwari Myanmar). Asalna mangrupa demontrasi, tapi alatan militér jadi kakacowan. Copélna, rébuan jalma gugur ku Tatmadav (tentara Burma) dina éta kajadian.

Nu babar[édit | sunting sumber]

Nu pupus[édit | sunting sumber]

Poé peré[édit | sunting sumber]

Tumbu luar[édit | sunting sumber]

Nuvola apps clock.png