0 Januari

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

0 Januari ngarujuk dina poé saméméh 1 Januari dina hiji éféméris taunan, anu mangrupa tabel peunteun tanggal anu mengaitkan maranéhanana jeung barang wiati. Tabel ieu nunda tanggal di warsih sabot éféméris dipedar, sarta nyingkahan référénsi naon waé ti warsih saméméhna, sanajan poéna sarua kalayan 31 Désémber di warsih saméméhna. Ku cara anu sarua, pséudodat 0 Marét, dipaké dina aturan Kiamat, ngarujuk dina poé saméméh 1 Marét, netepkeunana di bulan Marét tanpa nyebutkeun yén tanggal éta ialah poé pamungkas Pébruari. 0 Januari lumangsung dina épos pikeun detik éféméris, "0 Januari 1900 dina pukul 12 wayah éférméris".[1] 0 Januari 1900 (dina Wayah Beurang Greenwich) ogé mangrupa épos anu dipaké ku Newcomb's Tables of the Sun, anu jadi epos pikeun poé Dublin Julian.[2]

Di Microsoft Excel, poé 0 dina format tanggal 1900 nyaéta 0 Januari 1900.[3]

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Catetan suku[édit | sunting sumber]

  1. "Leap Seconds". Time Service Department, United States Naval Observatory. Diakses pada 31 Désémber 2006. 
  2. ASTROCLK Astronomical Clock and Celestial Tracking Program (page 110)
  3. "XL2000: Early Dates on Office Spreadsheet Component Differ from Excel". Microsoft. Diakses pada 8 Désémber 2007. "In the Microsoft Office Spreadsheet Component, the value 0 evaluates to the date December 30, 1899 and the value 1 evaluates to December 31, 1899. ... In Excel, the value 0 evaluates to January 0, 1900 and the value 1 evaluates to January 1, 1900."