Hertz

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pikeun fisikawan Heinrich Rudolf Hertz, tempo Heinrich Rudolf Hertz

Hertz (simbol: Hz) nya éta unit SI pikeun frékuensi. Kecap Hertz dipilih pikeun ngaprésiasi jasa Heinrich Rudolf Hertz kana kontribusina dina widang elektromagnetisme.

Hertz nyebutkeun jumlah gelombang dina hiji detik (1 Hertz = 1 gelombang per detik). Unit ieu tiasa dianggo pikeun ngukur gelombang nanaon wéh nu périodik.

Kalipetan[édit | sunting sumber]

Kalipetan unit Hertz ngagunakeun sistem métrik nya éta kalipetan rébuan ka luhur mangrupa kilo, méga, giga. Lamun kalipétan ka handap ngagunakeun satuan ukuran kawas désihertz, séntihertz, jeung saterusna.


Kalipetan SI pikeun hertz (Hz)
Kalipetan ka handap Kalipetan ka luhur
Ajén Simbol Ngaran Ajén Simbol Ngaran
10−1 Hz dHz decihertz 101 Hz daHz decahertz
10−2 Hz cHz centihertz 102 Hz hHz hectohertz
10−3 Hz mHz millihertz 103 Hz kHz kilohertz
10−6 Hz µHz microhertz 106 Hz MHz megahertz
10−9 Hz nHz nanohertz 109 Hz GHz gigahertz
10−12 Hz pHz picohertz 1012 Hz THz terahertz
10−15 Hz fHz femtohertz 1015 Hz PHz petahertz
10−18 Hz aHz attohertz 1018 Hz EHz exahertz
10−21 Hz zHz zeptohertz 1021 Hz ZHz zettahertz
10−24 Hz yHz yoctohertz 1024 Hz YHz yottahertz


Nuvola apps kruler.png