Heinrich Rudolf Hertz

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Heinrich Rudolf Hertz

Heinrich Rudolf Hertz (22 Fébruari 18571 Januari 1894) nyaéta saurang fisikawan Jerman anu manggihan pangiriman énérgi listrik tina dua titik tanpa kabel.[1] Panimuanana anu paling mutakhir nyaéta electric charge jump.[1]

Ngranna diabadikeun dina satuan frékuénsi hertz. Hertz (simbul: Hz) nyaéta unit satuan internasional pikeun frékuénsi.[1] Kecap Hertz dipilih pikeun ngahargaan jasa Heinrich Rudolf Hertz kana kontribusina dina widang éléktromagnétisme.[1] 1 Hertz ari dasarna mah hartina hiji gelombang per detik. Ieu unit téh bisa dipaké pikeun gnukur naon baé anu sipatna periodik.[1] Contona: frékuénsi jam nyaéta 1 Hz.[1]

Persamaan pikeun éléktromagnétisme anu dimekarkeun ku James Clerk Maxwell ti taun 1856 nepika 1873 nunjukkeun yén gelombang éléktromagnétik téh disababkeun ku osilasi tina electic charge jeung propagate dina kecepatan cahaya.[2] Maxwell ngira-ngira yén cahaya téh mangrupa gelombang éléktromagnétik jeung wangun lian tina radiasi anu boga panjang gelombang leuih pondok atawa leuwih lila.[2] Hertz ditetepkeun pikeun nyiptakeun gelombang éléktromagnétik kalawan make alat anu ngembangkeun pétélan osilasi.[2] Dina taun 1888 anjeunna ngahasilkeun, ngadetéki, jeung ngidéntifikasi naon anu ku urang kiwari disebut gelombang radio[2]. Herts ogé nilikan yén pakakasna bisa nyieun pétélan seuneu anu leuwih alus upama beunang ku radiasi ultraviolet, akibat tina fénoména anu disababkeun ku foton fotolistrik énérgik ngetok electron tina beungeut logam.[2]


Sumber[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f (id)Heinrich Rudolf Hertz, Fisikawan Jerman(diakses tanggal 14 November 2011)
  2. a b c d e {[en}}Heinrich Rudolf Hertz (diakses tanggal 14 November 2011)
Nulis.jpg