Inséktisida

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Inséktisida nyaéta péstisida nu pikeun ngabasmi serangga (insékta), kaasup ovisida (pikeun endogna) jeung larvisida (pikeun larvana). Ieu péstisida dipaké pikeun kaperluan tatanén, kedokteran, industri, jeung rumah tangga. Ngaronjatna hasil tatanén salila abad ka-20 dianggap minangka hasil tina dipakéna inséktisida[1]. Kiwari, kahariwang mimiti mucunghul kusabab péstisida bisa ngaganggu ékosistem, malah bisa ngaracunan sasatoan jeung manusa anu lain targétna.

Pangaruh lingkungan[édit | sunting sumber]

Balukar ka spésiés nontargét[édit | sunting sumber]

Sababaraha inséktisida bisa maéhan atawa ngabahyakeun lain ukur hamana. Pikeun conto, manuk bisa karacunan mun ngahakan sisikian anu anyar disemprot inséktisida.[2]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. van Emden HF, Pealall DB (1996) Beyond Silent Spring, Chapman & Hall, London, 322pp.
  2. Palmer, WE, Bromley, PT, and Brandenburg, RL. Wildlife & pesticides - Peanuts. North Carolina Cooperative Extension Service. Retrieved on 14 October 2007.

Bacaan salajengna[édit | sunting sumber]

  • McWilliams, James E., “‘The Horizon Opened Up Very Greatly’: Leland O. Howard and the Transition to Chemical Insecticides in the United States, 1894–1927,” Agricultural History, 82 (Fall 2008), 468–95.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wiktionary-logo-en.png
Tempo insecticide dina Wiktionary, kamus bébas.


Nulis.jpg