Jannah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Jannah (basa Arab: جنّة‎) nyaéta konsép surga dina ajaran agama Islam. Dina eskatologi Islam, sanggeus pati hiji jalma baris tetep di jero alam kubur (barzakh) nepi ka 'Poé Kebangkitan' (Yawm al-qiyāmah). Nurutkeun saréat Islam, perlakuan unggal individu di barzakh nyaéta lumaku luhur amal (gawéna) hiji jalma éta sorangan, saterusna jadi hiji gambaran dina alam baka.

Etimologi[édit | sunting sumber]

Kecap Jannah dina basa Arab ngabogaan harti "Kebon", mangka dina basa Qur'an hartosna "Kebon Surga".


Nulis.jpg