Kokyo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Citakan:CoorHeader

Pemandangan Istana Raja di Tokyo
Peta Istana jeung taman sabudeureunna
Sasak Nijubashi di Istana Raja
Kaisar Akihito siap-siap ngibarkeun bendera keur nyambut masarakat nu datang ka Istana Kaisar dina ulang taunna. Difoto tanggal 23 Desember 2004.
Taman Istana Kaisar
Tembok pertahanan sakuriling Kōkyo

Kōkyo (皇居) nyaeta Istana Kaisar Jepang sarta tempat cicing Kaisar Jepang. Lokasina di Chiyoda, Tokyo.

Sanggeus Restorasi Meiji jeung mundurna Tokugawa Yoshinobu, shogun Tokugawa, pusat Kaisar pindah ti Kyoto ka Tokyo jeung samemeh Tokugawa ngajadikeun kastil Edo tempatna kaisar. Ti taun 1888 nepi 1948, disebutna kyūjō (宮城, "kastil istana").

Istana ieu rusak waktu Perang Dunya Kadua ku bom, tapi direnovasi dina taun 1968.

Saperti istana sejenna Istana Kaisar oge tertutup keur umum, tapi Taman Wetan bisa didatangan ku turis. Bagean jero istana dibuka keur umum dua kali dina sataun nyaeta waktu ulang taun kaisar jeung taun anyar (2 Januari).

Kōkyo deukeut ka Stasion Tokyo.

Wangunan Istana Kaiasr diwangun ku Perusahaan Takenaka.

Sajarah Istana Kaisar[édit | sunting sumber]


Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca