Krikét

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Hiji patandingan krikét.

Krikét nyaéta hiji kaulinan tim nu dimaénkeun antawis 2 tim nu unggalna kasusun ti 11 pamaén. Wangun modéren krikét asalna ti Inggris. Krikét populér di nagara-nagara Pasamakmuran, misalna di sababaraha nagara Asia Kidul, kawas India, Pakistan, jeung Sri Lanka. Krikét mangrupa kaulinan nu maké panakol jeung bola (bat-and-ball). Tujuan kaulinan ieu nyaéta pikeun nyitak run leuwih loba ti tim lawanna. Krikét bisa lumangsung nepi ka 5 poé sarta bisa lumangsung 6 jam atawa leuwih unggal poéna.

Tingali ogé[édit | sunting sumber]


Olympic flag.svg