Kulawu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kulawu/Hawuk
 
Koordinat Warna
Triplét Hex #808080
RGB (r, g, b) (128, 128, 128)
CMYK (c, m, y, k) N ({{{c}}}, {{{m}}}, {{{y}}}, {{{k}}})
HSV (h, s, v) ({{{h}}}°, {{{s}}}%, {{{v}}}%)
  N: Normalisasi ka [ 0–255 ] (robah jadi [0–100])

Kulawu atawa hawuk sabenerna lain warna, sarua jeung hideung katut bodas. Kulawu ngan saukur tingkat itensitas warna lamun ditarjamahkeun dina komposisi hideung-bodas.

Kulawu ogé bisa dihartikeun titik-titik hideung anu henteu sampurna kawas anu aya dina jero lukisan pointilisme.

Tapi campuran pigmén anu pas masih bisa ngadeukeutan définisi kulawu (kalawan kacondongan pikeun ngadeukeutan hiji pigmén dasar nu tangtu).

Dina widang desain, kulawu dicirikeun ku harga nu tangtu mimiti angka 0 (minangka ayana cahaya bodas sampurna) nepi ka 10 (poék sampurna).

Tempo ogé[édit | sunting sumber]