Kurt Cobain

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kurt Cobain (nyekel gitar) dina MTV Music Awards taun 1992

Kurt Cobain (20 Pébruari 1967 - 5 April 1967) nya éta penyanyi, panulis lagu jeung gitaris grup musik Nirvana[1][2]. Kurt Cobain lahir di Washington ti pasangan Donal Cobain jeung Wendy, pamajikanna Kurt nya éta Courtney[2].

Kurt lahir dina kaayaan kulawarga anu acak-acakan, kolotna geus cerai nalika Kurt masih 8 taun, ti Harita Kurt jadi resep nyorangan malah mah sok kaluar imah, Kurt sok nulis dina témbok kamarna anu unina: I hate mom”, I hate Dad”, Dad hates mom, mom hate dad, it simply makes you want to be sad (Kuring teu resep ka mamah, Kuring teu resep ka Bapa, Bapa héwa ka Mamah, Mamah héwa ka Bapa, ieu hal nyieun Kuring sedih)[2]. Bakat musikna geus katingali ti leutik kénéh[2]. Taun 1975, Kurt kungsi ngilu keurseus drum, nalika milangkalana anu ka-14, Kurt dihadiahan gitar ku dulurna[2]. Kurt geus bisa maén gitar, malah mah faséh mawakeun laguna Led Zappelin anu Stairway to Heaven, jeung lagu Another one bites to dust (Queen). Lalakon hirupna anu peurih dijadikeun lagu anu judulna Something in The Way[2].


Taun 1999, lagu Kurt anu kasohor nya éta Smells like Teen Spirit, sakaligus nandaan dimulaina industri musik pop tina jenis glam metal, arena rock, jeung dance pop, kana grunge jeung rock alternatip, disusul ku lagu-lagu séjénna saperti About a Girl, COme as You Are, In Bloom, Lithium, Heart-Shaped Box, All Apologies, jeung Rape me[1].

Kurt kacanduan heroin anu awalna mah digunakeun pikeun ubar maag kronis jeung panyakit skiolisis anu karandapan ku manéhna[2]. Kurt sababraha kali asup panti rehabilitasi[1]. Kurt jadi déprési lantaran popularitasna, padahal Kurt mah hayang hirup anu bebas, nyantai jeung henteu loba kasibukan, puncak déprési Kurt kajadian nalika konsér di Munich tanggal 1 Maret 1994, harita Kurt pingsan di Panggung[2]. Tanggal 8 April 1994, Kurt kapanggih geus maot di Imahna, hasil otopsi nyebutkeun yén Kurt maot tanggal 5 April 1994<re name="kapanlagi"></ref>.

Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c cobain/ Kurt Cobain-kapanlagi.com (diaksés tanggal 11 Nopémber 2011)
  2. a b c d e f g h Biografi Kurt Cobain (diaksés tanggal 11 Nopémber 2011)
Nulis.jpg