Léma Neyman-Pearson

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina statistik, léma Neyman-Pearson nangtukeun yen waktu ngagawekeun tes hipotesa antara dua titik hipotesa H0θ=θ0 sarta H1θ=θ1, mangka likelihood-ratio test nu nolak H0 dina ngadukung H1 waktu

\Lambda(x)=\frac{ L( \theta _{0} \mid x)}{ L (\theta _{1} \mid x)} \leq k \mbox{ where } Pr(\Lambda(X)\leq k|H_0)=\alpha

leuwih ilahar salaku tes power ukuran α.